Feriz Krasniqi

Vajtimi I Bajram Begut

Kersiti pushka(x2), ushtojke mali aman aman dilni kush u vra(x2).
Bajram begu n'kali(x2) neziret* ma i pari aman aman mazun(ne merzi) na ka ra.
Bajram begu i ri(x2), pa kapak ne kry(koke) maroj jeta e tije
Bajram begi n burg(x2),
nate e dite lufton aman aman sallte(vetem) per Kosove(x2).
Bajram begu n' shie (x2), nate e dite lufton aman aman sallte per liri.
Bajram begu n' mal(x2),
nat e dite lufton lufton aman aman sallte per vatan(atdhe) (x2),
Begi n' plis te bardh nat e dite lufton aman aman per popllin Shqiptar
Bajram n'lis(x2),
mjekrren si dervish aman aman (x2),
baba i Shqiptarise
Bajram begi n'shpelle(x2),
nat e dite lufton aman aman vatanin me nxjerre.
Bajram begi plak(x2), nat e dit lufton aman aman teshat fill
(krejt) me gjak(x2).
Bajram begi n'bjeshke(x2),
n'kmishe e n'done deshe(x2)
pshtjellun n fasulete
Oj dervishe hanem(x2),
a qika po thrret Baba aman aman,
bab nuk ka n'dunjaman aman,
baben ja kan vra. * Nuk jam i sigurt per kete fjale dhe nuk e di kuptimin
^Nuk jam i sigurt nes eshte thene keshtu

Ju pëlqen teksti? Komentoni më poshtë: