Niki Mjeda

Nje Lahute E Nje Flamur

ne dhone te pritjes ndrit ne mur
i qendisur nje flamur
prane tij lahuta rri
bashke bejne shqiperi nje stergjyshe nga kjo toke
endi shqipen me dy koke
ne lahute stergjyshi im
gdhendi shqipen n'fluturim sa her gjyshi harkun shtron
nis flamuri e valon
sa her kenga dhomen mbush
lulet celin neper fush sa her zemra na kendon
shqipja nis e fluturon
dhe atje ne kaltersi
pershendet plot dashuri shkojne dit e shkojne vjet
dhoma miq percjell e pret
jo nuk ndahen vecmas kurre
nje lahute e nje flamur si stergjyshja qendistare
kendoj iso kendoj jare
si stergjushi dhe une jam
zerin tim per ju e kam

Ju pëlqen teksti? Komentoni më poshtë: