Rozeta Doraci

Globi (Dhurate Per Ditelindje)

     

Ne pervjetor te ditelindjes tende
ke plot dhurata mbi tavoline,
e midis tyre nje glob te vogel
shoket e klases ta kane sjelle.
E midis tyre nje glob te vogel
shoket ta kane sjelle.*** Leht' e leht' perqark
Globi rrotullohet.
Fluturojne mbi te
gjithe kontinentet. (refreni 2 here)
Ja atdheu im!
Ja, permes kaltersise!
Shqiperia ime
Ja ku eshte! Fushes qiellore, neper kristale
Fluturon globi e mban ne shpine
rruge dhe peme, zogj e limane
zjarre qytetesh qe naten ndrijne.
Shpresa e njerez, ere e tufane
globi i mban mbi shpine.*** Leht' e leht' perqark
Globi rrotullohet.
Popujt anembane
gjithe sot po zgjohen. (refreni 2 here)
Zemra ndezur kudo;
zjarr e flake per liri
rrugeve qiellore
t'globit tone. Fushes qiellore, neper kristale
Fluturon globi e mban ne shpine
rruge dhe peme, zogj e limane
zjarre qytetesh qe naten ndrijne.
Shpresa e njerez, ere e tufane
globi i mban mbi shpine.*** Leht' e leht' perqark
globi rrotullohet, rrotullohet, rrotullooooooooooheeeeeeeeet...!

Akordet Ne pervjetor te ditelindjes tende Em Em D Em
Ke plot dhurata mbi tavoline Em Em D Em
E midis tyre nje glob te vogel G D D G
Shoket e klases ta kane sjelle D D D Em
E midis tyre nje glob te vogel G D D Em
Shoket ta kane sjelle D D D Em
Leht' e leht' perqark G G G D
Globi rrotullohet Em
Fluturojne mbi te G G G D
Gjithe kontinentet Em Ja atdheu im C C C C
Ja, permes kaltersise G G G G
Shqiperia ime D D Em Em
Ja ku eshte D Em

Ju pëlqen teksti? Komentoni më poshtë: