Shpat Deda

Shkëndijë

        

Kur shpija nisë me lëshu shi
E bebëzat t'u kanë rritë
Kur shpirti jot mban zi
Veç uji ban me u pi Ti je shkëndijë
E ti e puthë këtë dhe
Pa u zgju
As dheu s'asht i lehtë Ti je këtu
E gjumin ta kanë vjedhë
Pa u zgju
As dita s'din me çelë Kur dora t'mbetet thatë
E ti vazhdon me dhanë
Kur nuk lanë send pa ta marrë
E s'lanë dritë pa ta nxanë Ti je shkëndijë
S'ke bisht me e shti ndër kamë
Pa u zgju
Kurrë dielli s'ka me dalë Ti je këtu
Me frymë që ta kanë ndalë
A je zgju Ka ardhë koha me u mbajtë n'mend
Për fëmijët që kanë me u rritë n'këtë vend
E me marrë përjetësinë Se po dhemb që andrra e vetme e rinisë
Asht me i ba punët me ikë diqysh S'ka me ndodhë asnji ndryshim
Për aq kohë sa ka njerëz qe ndihen
Që s'kanë qenë kurrë fëmijë E s'janë çu n'kamë për me i shkulë rrajtë e këtij mjerimi
Që asht hapë n'secilin qysh Ti je shkëndijë
E ti e puthë këtë dhe
Pa u zgju
As dheu s'asht i lehtë Ti je këtu
E andrrat t'i kanë vjedhë
Pa u zgju
As dita s'din me çelë

Teksti: Muzika: Albumet:

Ju pëlqen teksti? Komentoni më poshtë: