Syndrom

Qetësimi I Valës

Në fillim
kur ska asgjë
përveq një ëndërre të qdo nate
me tinguj të bukur
të mallëngjishme serenade Por përnjëher qdo gjë ndryshon
kur ndëgjon zërin e vales së liqenit
dhe vetem për nje qast e harron
si në poezin dashurisë së Asdrenit Pas qetësimit të valës
qdo gjë kthehet si në fillim
tërhiqet një pjesë e barres
dhe japim përshëndetje për mbarim Kërkon një qetësim të shpirtit
që kurr sdo të mundesh ta krijosh
tjeter ske qka bë
por të gjitha ti kalosh Mendon per një dashuri imagjinare
që kurr sdo të mundesh ta shijosh
qdo gjë të është për banale
dhe mundohesh
të gjitha ti harrosh 3x
Pas qetësimit të valës
qdo gjë kthehet si në fillim
tërhiqet një pjesë e barres
dhe japim përshëndetje për mbarim

Ju pëlqen teksti? Komentoni më poshtë: