Këndon kryesisht: Popullore Dasmash

Uran Dervishi është një këngëtar i njohur. Uran Dervishi jeton me familjen e tij ne Kercove. Ai ka pasion per artin dhe e shpreh ne dy fusha: ate te valles dhe kenges te paster shqipe